Coliere handmade

Colierele handmade sunt extreme de cautate, singure sau asociate cu celelalte bijuterii, bratara, cercei, inele sau brose.

Colierele sunt facute de regula pe un suport circular, metalic, textil sau din piele, pe care sunt montate ornamentele propriu-zise, acestea putand fi margele, fragmente de minerale sau de pietre semi-pretioase, scoici, dar si figurine din portelan sau, mai nou, din picaturi de sticla, prelucrata sau naturala, de tipul obsidianului.

Artistii-creatori ai acestor bijuterii sunt suficient de inventivi pentru a recircula alte produse tot handmade, de genul ornamentelor sarbatorilor de iarna sau cele asociate zilei martisorului, ramase nevandute, incluzand aceste mici bijuterii, la randul lor, in coliere extrem de originale.

Am vazut astfel un colier care prelua in majoritate ornamentele de pe o coronita de Craciun, suportul si fondul verde brad intens fiind asigurat de fapt de un sal reconvertit si armat cu fire de alama aurie, pe care au fost apoi insertate mici globuri, lumanarele, cadouri simulate si fulgi de zapada.

Functie de suportul din care sunt confectionate, colierele pot fi dimensionate normal, pe langa gat, pentru a orna pieptul purtatoarei, sau pot fi de cateva ori mai lungi, urmand a fi infasurate de mai multe ori, pentru a capata dimensiunea dorita.

Leave a Reply