Cum sa alegi bicicleta care ti se potriveste?

Cum sa alegi bicicleta care ti se potriveste? Iata o intrebare la care vom incerca sa gasim un raspuns astazi pe www.Spinmag.org.

A venit primavara asa ca a venit sezonul plimbarilor cu bicicleta, daca nu aveti una, iata cateva sfaturi cum sa intrati in posesia uneia potrivite. Ne-am hotarat sa ne cumparam o bicicleta, cum facem sa o cumparam pe cea care ne satisface dorintele?

Cel mai important lucru este sa stiti unde doriti sa folositi bicicleta. Majoritatea oamenilor au impresia ca le trebuie un mountain bike, mai ales pentru oras, desi utilizeaza bicicleta cu preponderenta in oras.

Achizitia unei astfel de biciclete dotate pentru a calatori pe teren accidentat nu este astfel justificata. Pentru fiecare om si fiecare stil de mers pe bicicleta, exista acum cate o bicicleta.

Astfel pentru cei care vor sa iasa la padure sau pe munte exista mountain bike pe dimensiuni diferite de roti, dimensiuni diferite de cadre, precum de la cele pentru incepatori pana la cele performante, pentru cei care vor sa faca performanta.

Ca alternative exista bicicletele de trekking pe care le putem folosi pe teren usor accidentat la padure sau pe un drum forestier, nefiind atat de incomode de folosit in viata de zi cu zi, daca vreau sa o folosesc in oras pentru naveta o pot folosi foarte bine.

O alta categorie de biciclete sunt cele clasice de oras, pe care le folosim numai in oras la mersul de zi cu zi, acestea fiind  dotate cu  aparatori de noroi, roti rezistente, fiind foarte uzuale si practice, oamenii devenind din ce in ce mai interesati pentru acest tip de bicicleta comoda.

Exista si bicicleta sport de viteza, gen cursiera, pentru cei care isi doresc drumuri lungi un pic mai delicate de utilizat in oras, putin mai incomode.

Avand in vedere spatiul de depozitare, putem alege o bicicleta pliabila care sa ocupe cat mai putin spatiu in locuinta noastra, impachetandu-se usor si putand a fi transportate cat mai usor.

Tinand cont ca circulam pe drumuri publice, o bicicleta trebuie dotata obligatoriu cu lumini fata-spate si materiale reflectorizante, catadioptrii si sonerie, optional putem lua o casca, o vesta reflectorizanta, manusi ca sa nu iti batatoresti palmele existand si tricouri speciale    care sa scoata transpiratia mai repede.

In concluzie la achizitia unei bicicleta trebuie sa tineti cont de: stilul de pedalare, pret, cat de des o veti folosi, inaltimea bicicletei, cadrul bicicletei, jantele bicicletei, sistemul de franare, treptele de viteza.

Daca tineti cont de informatiile de mai sus, puteti face o selectie riguroasa si puteti alege o bicicleta de calitate la un pret accesibil, care sa se plieze pe nevoia dumneavoastra, avand un raport calitate/pret  foarte bun.

Pare simplu, dar in realitate sa alegi o bicicleta buna si rezistenta este putin mai complicat.

Trebuie sa dedici putin timp studiului si investigatiilor, insa exista multe sfaturi care daca le urmati, veti reusi sa faceti o achizitie care sa corespunda nevoilor dumneavoastra si sa aveti una dintre cele mai interesante biciclete.

Leave a Reply