Cum sa slabim cu ajutorul cafelei verzi

cafea-verdeCafeaua verde reprezinta acel produs miraculos despre care se tot vorbeste in mass-media care nu reprezinta nimic altceva mai special decat boabe de cafea neprajite. Intrucat in starea lor naturala boabele de cafea au o culoare verde, in momentul in care acestea trec prin procesul de prajire culoarea lor se indreapta catre o nuanta mai maronie, de aici si culorea pe care o stim cu totii a cafelei.

Prin urmare, denumirea de cafea verde este data de simplul fapt ca boabele de cafea raman in starea lor naturala, ceea ce inseamna ca nu trec prin niciun proces de prajire sau de alterare a starii, boabele de cafea ramanand la culoarea lor naturala, anume verde.


Probabil majoritatea oamenilor deja stiu despre efectele benefice ale cafelei in general si cafelei verzi mai specific asupra organismului, putin dintre acestia inteleg cum anume cafeaua si cafeaua verde este benefica pentru sanatatea noastra si prin intermediul caror substante actioneaza asupra sanatatii organismului.

Asadar, dintre toti compusii cafelei verzi, cei mai importanti sunt antioxidantii si diversi compusi activi, dintre care cei mai importanti sunt acidul clorogenic si cafeina. Probabil dintre acid clorogenic si cafeina cea mai mare parte dintre noi am auzit doar de cafeina, si mai putini de acidul clorogenic. Acest lucru probabil ca se va schimba in viitorul apropiat, datorita faptului ca acidul clorogenic are cel putin la fel de multe avantaje, daca nu si mai multe, pentru sanatatea organismului nostru.
Acidul clorogenic este considerat a fi cel mai important si principalul ingredient activ pe care il regasim in boabele din cafeaua verde, si este considerata a fi substanta cu cele mai importante efecte in producerea scaderii din greutate. Insa, din pacate, o data cu procesul de prajire a boabelor de cafea, cea mai mare parte din acest acid este indepartata, ceea ce inseamna ca si efectele asupra slabirii devin mai neinsemnate. Acesta este motivul pentru care boabele de cafea prajite nu au cum sa aiba acelasi efect asupra slabirii precum au boabele de cafea verde.

Ca si cafeaua prajita, si cafeaua verde contine si ea o cantitate rezonabila de cafeina, iar diverse studii au demonstrat faptul ca aceasta substanta are un rol semnificativ in imbunatatirea metabolismului. Alte studii care s-au concentrat pe importanta acidului clorogenic asupra slabirii au aratat faptul ca acesta poate sa reduca semnificativ absorbtia de carbohidrati din organismul nostru, ceea ce inseamna ca si zaharul din sange va scadea semnificativ. Acest lucru se traduce in faptul ca scaderea in greutate se va face intr-un mod mult mai pronuntat.
In concluzie, cafeaua verde, dar si cafeaua prajita au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre, insa cand vorbim despre slabire, cel mai important produs este reprezentat de cafeaua verde, cu ajutorul acidului clorogenic.

Leave a Reply