Cum se folosesc elementele vizuale corect pentru seo?

Obtineti cele mai bune costuri optimizare seo in  Cluj si beneficiati totodata si de sfaturi de optimizare media.

Silverlight si alte formate media imbogatite

Google poate gestiona continutul text al fisierelor Flash, dar alte formate media bogate, precum Silverlight, raman dificil de accesat cu crawlere si indexate.

Aceste formate Rich Media sunt medii vizuale care pot fi o problema pentru Googlebot. Spre deosebire de alte crawlere web, Googlebot poate reda fisiere media si extrage text si linkuri.

Cu toate acestea, structura si contextul lipsesc. In plus, designerii de continut Rich Media folosesc de obicei continut grafic pe care Google nu-l poate descifra. Prin urmare, este posibil ca cuvinte cheie importante sa fie omise. Cu alte cuvinte, chiar daca accesam cu crawlere continutul dvs. si apare in indexul nostru, portiuni de text, continut sau link-uri pot fi eliminate.

Videoclipuri

Googlebot nu poate accesa cu crawlere continutul fisierelor video. Prin urmare, este important sa oferiti informatii despre videoclipurile pe care doriti sa le includeti. Luati in considerare crearea unei transcrieri a videoclipului pentru a include sau a oferi o descriere detaliata a acestuia in codul HTML.

Daca aveti continut video, aveti optiunea de a il gazdui pe Google Videoclipuri, pe YouTube sau pe alti furnizori de servicii de gazduire video. Videoclipurile Google sau videoclipurile YouTube pot fi accesate direct de pe pagina cu rezultatele cautarii Google.

Cadrele Iframe

Cadrele pentru rame sunt uneori utilizate pentru afisarea continutului pe paginile web. Continutul afisat prin aceste cadre poate sa nu fie indexat si sa nu apara in rezultatele cautarii Google.

Va recomandam sa nu utilizati iframe pentru a afisa continutul. Daca includeti cadre iframe, oferiti legaturi text suplimentare la continutul afisat de cadre, permitand Googlebot sa acceseze cu crawlere si sa indexeze continutul.

Bune practici

Daca intentionati sa utilizati continut media bogat pe site-ul dvs., va sfatuim sa respectati urmatoarele recomandari care pot impiedica unele probleme.

Utilizati formatul media bogat numai daca este necesar. Va recomandam sa utilizati codul HTML pentru tot ceea ce priveste elementele de continut si navigatie.

Furnizati versiuni ale paginilor in format text. Continutul Silverlight este adesea folosit ca pagina de pornire, numita si “ecran de pornire”, care precede pagina de pornire a site-ului. Adresa URL a radacinilor unui site este apoi asociata cu o introducere media bogata redirectionata catre paginile HTML ale site-ului. Daca utilizati aceasta tehnica pentru site-ul dvs. web, asigurati-va ca pagina de start are o legatura HTML standard care redirectioneaza utilizatorii (sau Googlebot) catre o pagina fara continut media bogat.

De asemenea, puteti utiliza scriptul sIFR (Inlocuire Flash Scalable Inman). sIFR (un proiect cu sursa deschisa) permite webmasterilor sa inlocuiasca elementele de text cu echivalente Flash.

Aceasta tehnica va va permite sa vizualizati elementele de continut si navigatie intr-un obiect Flash incorporat, la care utilizatorii care nu au Flash (inclusiv motoarele de cautare) au acces, de asemenea, deoarece continutul este incorporat in codul sursa HTML .

De asemenea, puteti imbunatati indexarea aplicatiei Flash sau a aplicatiei media imbogatite prin adoptarea procesului de descoperire AJAX de la Google. Acest proces functioneaza pentru JavaScript, dar si pentru tehnologia Flash si alte tehnologii bazate pe browser.

Leave a Reply