De ce pierd laptopurile noi teren?

Cred ca fiecare dintre noi cunoastem faptul ca, acum mai multi ani de zile, dintre toate persoanele care aveau de gand sa isi cumpere un echipament pe care sa il foloseasca in diferite scopuri acasa, cele mai multe persoane isi indreptau atentia spre PC-uri, in defavoarea laptopurilor.

Ei bine insa, se pare ca totul s-a schimbat in ultimii ani, iar odata cu trecerea timpului laptopurile au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren, in lupta cu PC-urile, in ceea ce priveste vanzarile, dar si in ceea ce priveste preferintele utilizatorilor.

Acum, cei care au nevoie de un echipament pentru acasa, mai intai isi indreapta atentia spre laptopuri, iar abia apoi, in cazul in care nu isi gasesc laptopul preferat, isi indreapta atentia si spre calculatoare.

In cazul in care ai de gand sa iti cumperi un laptop, cu siguranta te vei gandi sa iti alegi un model de laptop nou, pentru ca stim cu totii faptul ca un laptop nou este performant, beneficiaza de o perioada de garantie indelungata, si cu siguranta iti va satisface fiecare dorinta.

Ei bine, se pare insa ca in ultimii 3 – 4 ani de zile, daca nu mai bine, in ceea ce priveste laptopurile, utilizatorii au inceput din ce in ce mai mult sa renunte la ideea de a cumpara un produs nou, si se orienteaza spre celelalte doua categorii de laptopuri.

Laptopurile refurbished au inceput sa fie din ce in ce mai indragite de catre utilizatori, care insa, in momentul in care aceste echipamente si-au facut aparitia pe piata laptopurilor din tara noastra, nu au privit cu o prea mare incredere aceasta categorie de produse.

Ba mai mult, din cauza lipsei de informatie, tot mai multa lume considera faptul ca un laptop refurbished este unul si acelasi lucru cu un laptop second hand. Totul a inceput insa sa se schimbe atunci cand oamenii au inceput sa se informeze mai bine, si cand au aflat ca de fapt, un laptop refurbished este un laptop resigilat, care poate sa functioneze la fel ca unul nou, si totodata vine la un raport calitat – pret, mult mai bun decat un laptop nou.

Cei care nu au la dispozitie o suma mare de bani pentru a-si cumpara un laptop foarte scump, au posibilitatea de a opta pentru un model de laptop second hand, si cu siguranta si in aceasta categorie de produse se pot gasi echipamente performante.

Conteaza foarte mult specificatiile tehnice ale laptopurilor, pentru ca poti sa cumperi de exemplu un laptop second hand Acer, care sa fie mai performant decat un laptop nou, sau decat un laptop refurbished, care vin la un pret mult mai mare.

Daca vei opta pentru un astfel de echipament, second hand, va trebui sa privesti cu atentie ca laptopul sa nu aiba urme mari de uzura, iar plus de asta, va trebui sa il verifici in totalitate, de la baterie si modul de functionare, si pana la incarcator.

Daca incarcatorul nu se afla intr-o stare foarte buna, nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca vei gasi incarcator acer, atat la magazinele online de specialitate, cat si la magazinele din oras, sau la service-urile unde se repara laptopuri.

Deci, tinand cont de faptul ca laptopurile second hand, dar si cele refurbished vin cu un raport calitate – pret foarte bun, este logic faptul ca oamenii nu mai prea opteaza pentru laptopuri noi.

Leave a Reply