Povestea unei pensiuni

A fost o data ca niciodata o pensiune. Da, fiecare pensiune are in spatele ei o poveste. Este povestea experientei si initiativei unor oameni care au avut un vis. Sa-si faca un loc placut de pe urma caruia sa poata trai bucurosi si fericiti.

Foarte multi romani au apelat la acest gen de afacere pentru a fi proprii lor stapani. Ei, nu chiar asa, pentru ca a fi proprietar de pensiune inseamna sa-ti servesti clientii. Si zicala spune “clientul nostru, stapanul nostru”.

Metaforc vorbind, binenteles. Dar a detine o pensiune este ca si cum ai administra o casa mai mare. Eu cred ca fiecare s-ar pricepe daca si-ar pune cu adevarat in minte sa faca asta. Sa zicem ca dispui de o suma importanta de bani, nici prea mica dar nici prea mare, si ca vrei sa o investesti in ceva palpabil. O pensiune este un mijloc numai bun. Dar trebuie sa faci lucrurile ca la carte de la inceput pentru ca pensiunea ta sa nu te stoarca de tot profitul. Si pentru inceput e bine sa te gandesti daca o construiesti sau cumperi deja o casa si o renovezi apoi o extinzi. Daca alegi sa o construiesti de la zero ai nevoie de un teren adecvat. Pe asta nu-l descriem din cauza multitudinii de oferte. Adaugam doar ca ar fi important ca el sa fie plasat intr-o zona frumoasa usor accesibila cu masina. Apoi construiesti. Nu te lacomi si ridica o cladire uriasa, cu etaje. Foloseste un proiectant bun care sa-ti faca o casa maricica si functionala. O pensiune nu e musai sa aiba camere multe. Alea pe care le faci daca le aranjezi cum trebuie si decora frumos iti pot aduce bani frumosi. Sunt multe persoane dornice sa stea intr-un loc frumos si intr-o camera curata si primitoare. Si, nu uita, bucataria sa-ti fie cireasa de pe tort si bine utilata. Daca insa te hotarasti sa renovezi o casa mai veche si sa o extinzi apoi atunci ai grija sa-i lasi ceva din vechiul sau pentru tocmai acest lucru da nota de interes turistilor amatori. Iar la ceva vechi merge si ceva traditional, iar asta e usor de facut. Uite asa povestea pensiunii se deruleaza incet, incet pana la final. Iar sfarsitul este tocmai inceputul. Da, o data terminata, pensiunea de poveste isi asteapta musterii. Si sigur acestia vor veni daca vor fi primiti cum se cuvine. Nu mai trebuie decat sa dai un pic sfoara in tara si deja primii oaspeti vor bate la usa.

Leave a Reply